OVER ONS

Wie en waarom Move With Marc?

Ik ben Marc. Ik ben geboren en opgegroeid in het Gelderse Huissen. Als kind was ik altijd aan het voetballen en rondrennen op straat maar na een proefles hockey ontdekte ik dat ik dit veel leuker vond. Dit bleek ik vrij goed te kunnen en heb zelfs een tijd op professioneel niveau gespeeld. Totdat een nare schouderblessure daar een eind aan maakte. Mentaal was dit een moeilijk moment voor mij maar ook heel leerzaam. Ik heb uiteindelijk mijn passie voor sport niet opgegeven en er op een andere manier mijn werk van gemaakt als personal trainer en coach om anderen te helpen en motiveren hun doelen te halen. 

Sport is een uitlaatklep voor mij en ik denk voor vele anderen. Even jezelf uit de dagelijkse routine halen is belangrijk. Daarnaast is jezelf uitdagen een manier om je grenzen te verleggen en de overwinning (klein of groot) geeft je een sterk gevoel. Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om af en toe uit die comfort zone te stappen en hierdoor jezelf weer opnieuw uit te vinden. Dit probeer ik ook te bereiken in mijn trainingen met klanten. 

Toen ik kon lopen, ging ik rennen. Toen ik kon rennen, ging ik klimmen en zo doende had ik al jong het plezier van bewegen ontdekt. Ik geloof heilig dat je gestel, je lichaam en geest, het beter blijft doen als je je motor af en toe lekker laat draaien. Met name als je dit buiten doet! Door sport kan je lichaam je geest bewijzen dat je meer kan dan je denkt, of je geest je lichaam overtuigen dat het moet doen wat jij wil. Zo versterken ze elkaar en van die synergie heb je je leven lang profijt.


Hoe fit je je voelt is afhankelijk van balans, de balans tussen beweging, voeding en rust. Misschien sport je wel, maar eet je de verkeerde dingen. Of misschien eet je wel gezond, maar heb je geen tijd om van je inspaning te herstellen. Hoe ziet de balans er bij jou uit? Hoe zou je hem liever zien? Waar zit de ruimte? Oftewel: wat is jouw fysieke optimum? Samen kijken we welke vorm van bewegen het beste bij je past en maken we een plan om jouw nieuwe balans in je leven te incorporeren. Mijn doel is dat je mij zo snel mogelijk niet meer nodig hebt.